Humørfylt og stolt beboermedvirkning

04.07.2022

Fire positive og arbeidsvillige ungdommer har hatt sommerjobb hos oss i Selvaag Utleiebolig.

Er det like lett å tagge ned en murvegg, kaste egg på en inngangsdør, eller tråkke ned planter og kaste søppel i et velstelt blomsterbed – når du kjenner de som har malt, vasket og luket? De aller fleste vil svare nei på det spørsmålet. Eierskap og ønske om å ta vare på eiendom og omgivelser er viktige stikkord. Vi tenker at beboermedvirkning og -involvering gjerne starter med de unge. Det er de som er ute i nærmiljøet og kjenner sterkest på om adressen der de bor, er noe å være stolt av. Garasjer og trappeoppganger skal være trygge for beboere og besøkende, og da må de være ryddige, rene og godt opplyst. Og gjør vi en felles innsats for å holde alt i orden, blir det godt å bo.

Derfor har vi tatt opp igjen et tiltak som – i likhet med mange sosiale møtepunkter – har måttet settes på pause under pandemien. I år kunne vi imidlertid ønske 4 ungdommer velkommen; de har i noen uker hatt sommerjobb som vaktmesterassistenter, under vår driftsavdelings stødige ledelse.

På vårt prosjekt Bjørnåsen i Oslo syd er det blitt ryddet, feid og kastet – beboerne har fått hjelp til å kaste større ting som møbler, elektriske artikler og annet det er vanskelig å kvitte seg med uten bil. Blide ansikter forteller at trivselen øker når området får den nødvendige omtanken.

Vi er stolte over at dette tiltaket blir så godt tatt i mot, og er glade for å ha kommet i gang med sommerjobben igjen! Glad gjeng som nå er blitt oppmerksom på hvor fint det blir der de bor – og noen glade foreldre (særlig mødrene) som ser ‘gutta sine’ i gang med oppgaver som betyr noe i sommerferien…