– Selvaag viser vei på leiemarkedet

Leieboerforeningen ønsker Selvaag Utleiebolig velkommen i utleiemarkedet. – Bra leiligheter er mangelvare på leiesektoren. Her viser Selvaag vei som en profesjonell aktør, sier daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen.

Rundt en million nordmenn leier bolig, og Leieboerforeningens rolle er ifølge Aasen å hjelpe beboere som ikke har det så greit.

– Leiesektoren er preget av mange gamle leiligheter med fuktproblemer og dårlig planløsninger. Mange utleiere er enten enkeltpersoner med kortsiktige motiver eller cowboyer som leier ut 10 til 100 leiligheter. Få profesjonelle selskaper har satset på utleie som en næringsvei, sier Aasen.

– Høy standard
Leieboerforeningen er svært glad for at en aktør som Selvaag Utleiebolig satser tungt på å profesjonalisere utleiemarkedet.
– Bra leiligheter er en mangelvare i leiesektoren. Det ble knapt bygget nye utleieboliger inntil Selvaag kom på banen. Selvaag Utleiebolig har nye, gode boliger med høy standard, hvitevarer inkludert og ofte livsløpsstandard, sier Aasen.

Ikke vant til å behandles som kunder
For Aasen og hans medlemmer er det uvant kost med en utleier som er profesjonell på forvaltning, drift og vedlikehold av boligene, og samtidig er opptatt av de som bor der.
– Det er fra Selvaag jeg første gang har hørt leieboere omtalt som kunder. Det gjør at de forplikter seg til at kundene skal være fornøyde. Selvaag Utleiebolig vil at leietakere skal bli boende, og gjør alt for at de skal ha det fint. Det er vi ikke vant til, forteller Aasen.

– Leiesektoren kommer til å bli større
Med stadig større mobilitet i arbeidsmarkedet, delingsøkonomi og et boligmarked der mange faller utenfor, tror Aasen på vekst i utleiemarkedet.

– Mange tror vi er i et paradigmeskifte, at flere kommer til å måtte leie bolig lenger. Og boligpolitikk er igjen på dagsorden, rett og slett fordi det ikke fungerer bra nok, særlig i storbyene. Leiesektoren vil nok vokse litt, og det blir flere større aktører som presser ut de som leier ut et par leiligheter, sier Aasen.


Han mener Selvaag har spilt og vil fortsette å kunne spille en viktig rolle i å forme utleiemarkedet.
– De er en veldig seriøs og profesjonell utleier og har vært et fyrtårn i satsingen staten har hatt på å bidra med å finansiere nye utleieboliger. Det har vært veldig viktig at Selvaag har kunnet vise omverden at dette har vært mulig å få til på en god måte, konkluderer Aasen.